30 Ocak 2011 Pazar

Gardrobunuzu düzenleyin, yenilere yer açın

Çoğumuz güne başlarken dolabını açar ve hayıflanmaya başlar; hiç bir şeyim yok diye.. Bunu derken dolabımızda tıka basa eşya dolu olduğunu görürüz.. Peki burda hata gerektiğinden fazla alışveriş yapmamız mı, yoksa dolabımızın düzensiz oluşu mu ?

Bence bunun altında yatan problem düzensizliktir.. Mesela ben dolabımı düzenlediğim zaman gerçekten gerektiğinden fazla kıyafetim olduğunu anlayabiliyorum. Fakat ne zaman dolap düzenim bozulur, eşyalarım karışmaya başlar işte o zaman aradığımı bulamam ve başlarım şikayet etmeye..


Gardrobunuzu düzene sokup, adam etmek için size bir kaç ipucu vermek istiyorum:

1- Öncelikle tüm dolabımızı aşağı indiriyoruz ve giymediklerimizi yani gereksiz eşyaları ayırıyoruz. Ben giymediklerimi hayır kuruluşlarına bağışlamayı tercih ediyorum. Vermeye kıyamadığınız eşyaların üzerinde oynamalar yaparak daha kullanışlı hale de getirebilirsiniz.

2- Gereksiz kıyafetleri de ayırdıktan sonra en sık kullandıklarımız ve az kullandıklarımız olmak üzere kıyafetlerimizi ayırıyoruz. Az kullandıklarımızı yüksek yerlere, raflara yerleştiriyoruz. Az kullandıklarımızın içinde mevsimlik eşyalar, aksesuarlarda olabilir. Mesela ben 3 kapaklı gömme dolap kullanıyorum en sol kapak az kullandığım şeyler, abiyeler ve yazlık kıyafetlerle dolu. Tabii yazın yaklaşmasıyla kışlıklar sol'a kayacak :)

3- Gece elbiseleri ve abiye kıyafetleri ayrı bir bölüme almalısınız. Çünkü onların geniş bir bölmeye ihtiyacı var..

4- Kazak, sweatshirt, bluzlarınızı orta raflara dizin. Genelde sık olarak onları kullanacağınız için elinizin altında olmasında fayda var.
5- Şimdi geriye kalan kıyafetleri kategorize etmenin vaktidir. Öncelikle kıyafetleriniz için değişik askılar alın; Kıyafetlere göre olmasına dikkat ederek (etek askısı, pantolon askısı gibi) etek, pantolon, gömlek gibi eşyalarınızı birlikte gruplandırın. Renk tonlamalarına göre onları asın.

6-Eğer çekmeceleriniz varsa çekmecelerinizi kategorilendirebilirsiniz. T-shirt, çamaşır, pijama veya aksesuarlarınızı ayrı çekmecelerde sergileyebilirsiniz. Fakat içlerine bölücüler veya organizer'lar yerleştirerek yaparsanız daha derli toplu görünecektir.

7- Dolabınızın en alt kısmına kutular, sepetler koyarak eşyalarınızı kaldırabilirsiniz. Mesela ayakkabı, çanta gibi eşyalarınızı kutulara koyarak dolabın taban kısmında bulundurabilirsiniz. Kutu veya sepetlere etiket koymayı unutmayın. Neyin nerede olduğunu önceden bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

8- Dolabınızın iç kısmında boş ve müsayit bir kısım varsa oraya tel raflardan alabilir, ayakkabılarınızı dizebilirsiniz. Veya şeffaf ayakkabı kutularından satın alıp, ayakkabılarınızı içine yerleştirebilirsiniz.

9- Dolabınızın askı borusu kısmına cepli bir organizer alarak kemer gibi aksesuarlarınızı içine doldurabilirsiniz. Ya da resimdeki gibi bir organizer alırsanız şal ve fularlarınızı dizebilirsiniz.


10- Eğer dolap kapaklarınız dışa doğru açılıyorsa kapakların iç kısmına çoklu veya tekli çengel askılar takarak çanta, kemer gibi aksesuarlarınızı çengele asabilirsiniz.



11- Kot pantolonlarınızı askıya asmak yer işgalinden başka bir şeye yaramayacaktır bunun çözümü geniş bir çekmeceniz varsa pantolonlarınızı resimdeki gibi kıvırıp çekmeceye dizmenizdir. Hem görünüm açısından hoş duracaktır, hem de kotunuzu rahatça seçmenize yardımcı olacaktır.
Böyle bir çekmeceniz yoksa dolabınızın boş bir bölmesine plastik çekmeceler alıp kot pantolonlarınızı dizebilirsiniz.



12- Son olarak da; size vereceğim ip ucu gerçekten rahat kıyafet seçebilmenize çok yardımcı olacaktır. Öncelikle kıyafetlerinizin resimlerini tek tek çekin ve bu resimleri çıkarttırın. Çıkarttırdığınız bu resimlerinizi dolabınızın iç kapağına veya dolabınızı açtığınızda görebileceğiniz bir yere yapıştırın. Giyinmeye karar vermeden önce neyiniz var neyiniz yok resimlere bakarak karar verebilirsiniz. Hem de dolabınızı talan etmenize gerek kalmaz :)


Bunları yapmak hiç de zor değil.. Ikea, Koçtaş gibi marketler olduğu sürece dolaplarınıza alet-edevat rahatlıkla bulabilirsiniz. Dolabınızı düzenlemek için baharın gelmesini beklemeyin dolap temizliğine şimdiden başlayabilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...